Røntgen – et vigtigt redskab for tandlægen

De fleste af os har på et eller flere tidspunkter prøvet at skulle have taget et røntgenbillede hos tandlægen. Det kan være interessant for dig som patient at få lov at kigge med på røntgenbillederne og derved få en idé om, hvordan dine tænder ser ud under den umiddelbare overflade.

Men røntgenbilleder er mere end blot underholdning. Hos Tandlægerne Vanløse er røntgen et yderst vigtigt redskab, og det er i mange tilfælde fordelagtigt for både dig og os at benytte os af.

Det bruges røntgen til

Røntgenstråler har en unik evne til at trænge igennem tænder, væv og knogler. Det giver mulighed for, at vi kan få et klart og tydeligt overblik over din tænder og munds tilstand. Det hjælper os nemlig med at få stillet den rigtige diagnose og dermed få udført den rigtige behandling.

Det er ikke altid, at vi har mulighed for at se alt med det blotte øje.

Ved at bruge røntgen kan man tage et billede af tænder og knogler, der klarlægger, hvorvidt der er sygdom i en eller flere tænder eller ej. På et røntgenbillede vil de store nerver i munden også tydeligt fremgå, hvilket er fordelagtigt, hvis der skal foretages kirurgi i form af eksempelvis operativ fjernelse af visdomstænder.

Røntgen er også et yderst brugbart redskab i forbindelse med forebyggende tandbehandling, da røntgenbilleder giver et fingerpeg om, hvilke tænder du skal have ekstra meget fokus på at passe på.

Digital røntgen – en ny og effektiv metode

Hos Tandlægerne Vanløse benytter vi os af digital røntgen, som adskiller sig fra traditionel røntgen ved at gøre det muligt at se det færdige røntgenbillede på vores computerskærme. Det er derfor en hurtig og effektiv metode, der også giver mulighed for at tage billeder af alle dine tænder på én gang. Desuden adskiller digital røntgen sig fra den almindelige ved at give langt mindre stråling.

Har du spørgsmål til digital røntgen, eller ønsker du at høre mere om mulighederne med røntgen, er du velkommen til at kontakte os.