Gode råd til dig med tandlægeskræk

En knude i mave, svedige håndflader, søvnløse nætter eller undvigelsesmanøvrer – der er mange måder at have tandlægeskræk på.

Hos Tandlægerne Vanløse arbejder vi ud fra tanken om, at du som patient altid er i centrum, og dine behov prioriteres over alle andre. Derfor giver vi dig her seks gode råd til, hvordan du bedst muligt tackler tandlægeskræk, således at det er dig – og ikke frygten – der får din vilje.

Seks gode råd

Tal med din tandlæge om din tandlægeskræk.
Det første og vigtigste skridt på vejen mod at blive tandlægeskræk kvit er at tage tyren ved hornene og få en samtale med din tandlæge om problemet. Du er med sikkerhed ikke den første patient i klinikken med tandlægeskræk.

Bliv grundigt informeret.
Mange har tandlægeskræk, fordi de er nervøse for, hvad der mon skal ske. Det kan du undgå ved at få en god snak med tandlægen inden behandlinger såsom paradentosebehandling eller rodbehandling påbegyndes, så du ved, hvad der kommer til at ske.

Del dine tanker og oplevelser om behandlingen med tandlægen.
Din tandlæge har ikke altid let ved at aflæse, hvordan du har det. Fortæl derfor din tandlæge, hvis der er noget, du er i tvivl om, eller hvis du oplever ubehag i forbindelse med behandlingen.

Gå regelmæssigt til tandlægen.
Får du ofte tjekket dine tænder og udført forebyggende behandlinger, mindsker du risikoen for at skulle igennem en større behandling, hvilket potentielt kan forværre din tandlægeskræk.

Få eventuelt beroligende medicin.
For nogle mennesker er frygten så dominerende, at man aldrig kommer til tandlæge og det dermed direkte påvirker tændernes sundhed. Er beroligende medicin nødvendigt for at dulme nervøsiteten, kan det være et fordelagtigt valg, der træffes mellem din tandlæge og dig.

Tag musik med.
Er du bange for lydene, anbefaler vi dig at høre musik eller podcast under behandlingen, så oplevelsen bliver så rar som muligt

Mange mennesker lider i mere eller mindre udbredt grad af tandlægeskræk. Er du en af dem, og kunne du tænke dig at komme frygten til livs, er du altid velkommen til at kontakte os, så vil vi gøre vores bedste for at give dig en behagelig oplevelse med at komme til tandlæge.