Sølv og plastfyldninger

Tandfyldninger – Plast eller sølv?

I dag er plast altid det foretrukne materiale, når der skal laves en fyldning i en tand. Sølv anvendes kun undtagelsesvist i de enkelte tilfælde, hvor det teknisk ikke er muligt at lave en plastfyldning. Plastfyldninger giver et pænere og et mere holdbart resultat end de gammeldags sølvfyldninger. Sølvfyldninger øger risikoen for, at der opstår revner i tænderne, idet fyldningen med tiden udvider sig en smule og derved skaber spændinger i tanden.

Disse revner kan medføre, at tanden knækker, eller at der opstår caries eller betændelse i tandens nerve, så tanden skal rodbehandles. Det er derfor en god idé at få udskiftet de gamle sølvfyldninger til plast, hvis der ses revner i emaljen, også selvom der ikke er symptomer fra tanden. Plastfyldninger giver også det pæneste resultat, idet tandfyldningen bliver tandfarvet.

Plastmaterialerne findes i mange nuancer, så farven ikke adskiller sig fra resten af tanden. Selvom man kan meget med plastmaterialerne i dag, så har de naturligvis også deres begrænsninger. Så plasten anvendes primært på stærke tænder, mens vi på svagere tænder, hvor vi vurderer, at en plastfyldning ikke kan holde, vælger at lave en krone eller et indlæg i enten guld eller porcelæn.

Plast Sølv

Er du grøn, gul eller rød?

Fra april 2015 skal tandlægerne inddele alle patienter i henholdsvis en grøn, en gul og en rød kategori. Inddelingen af patienterne i grønne, gule og røde skal bruges, når tandlægen skal fastlægge, hvor ofte den enkelte patient skal have tjekket tænderne.

Læs mere her >>

Nyheder

Tandlægevagten

Ved behov for akut tandlægehjælp udenfor vores åbningstid henviser vi til Tandlægevagten på Oslo Plads 14

www.tandlægevagten.dk

Akuttelefon 1813

Adresse

Godthåbsvej 254
2720 Vanløse
Tlf: 38 34 19 50
info@tandlaegernevanlose.dk

Åbningstidertandlæge Brønshøj
tandlæge Husum
tandlæge Godthåbsvej

Vi er her


Bestil tid, før du møder op hos tandlægen
Du må kun gå ind på klinikken, hvis du har aftalt en tid i telefonen.

Kontakt din læge ved symptomer på COVID-19
Hvis du har feber, hoste, ondt i halsen, hovedpine, muskelømhed eller åndenød, må du IKKE gå ind på klinikken. Heller ikke selvom du har bestilt tid. Vi kan ikke modtage patienter med mistanke om COVID-19. Hvis du er syg eller har symptomer, skal du kontakte din læge.

Hygiejnen er i top – du kan også hjælpe til
Tandlægerne følger strenge hygiejniske retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. Du kan bidrage til den høje hygiejne ved at holde afstand i venteværelset og benytte håndsprit.

+
Cookie- og privatlivspolitik