Proteser

Hvad er en tandprotese?

En tandprotese er et billigere alternativ til broer og implantater, der alle bruges til erstatning af manglende tænder. Protesen kan enten erstatte en hel tandrække, her bruges en helprotese, eller en del af tænderne i en tandrække, her bruges en delprotese.

Forskellige former for proteser

Helproteser, der skal erstatte en hel tandrække, sidder fast ved at suge sig fast til gummen ved hjælp af et undertryk. Dette kan være svært, specielt i undermunden. Her kan det være en meget stor hjælp at få indsat 2-4 implantater, hvor protesen så kan klikkes på ved hjælp af små tryklåse. Delproteser sidder oftest fast ved hjælp af små bøjler, som hæftes på de sunde tænder.

Hvornår er det nødvendigt med proteser?

Proteser er nødvendige, når en patient skal have erstattet en eller flere manglende tænder. Der kan være flere årsager til, at man har mistet tænder, fx voldsom paradentose, caries (huller i tænderne) eller traumer/uheld, hvor man har fået slået tænderne ud, eller de har taget så meget skade, at de ikke er til at redde. Nogle gange er det udelukkende af kosmetiske årsager, at man vælger at indsætte proteser. Manglende tænder kan påvirke strukturen i ansigtet og kan i værste fald resultere i slappe kinder, der vender indad, og giver et gammelt, usundt udtryk.

Det kan have en utrolig negativ indvirken på en persons selvtillid, hvis denne har mistet en tand. Der er prestige i at have et stort, flot tandsæt, ikke i at være tandløs!

Sådan foregår behandling med proteser

Vurderer vi, at dit kæbeparti er egnet til proteser, specialfremstiller vi hel- eller delprotesen ud fra et individuelt aftryk af din mund. Protesen fremstilles i akryl, i en farve der passer til dit tandkød, og selve tanden/tænderne er fremstillet af enten akryl eller porcelæn, ligeledes i en farve der matcher dine andre tænder.  

Kontakt os for at høre mere om proteser

Har du slået en eller flere tænder ud, eller er dine tænder så beskadigede, at de kræver udskiftning, hjælper vi dig gerne med behandling med tandproteser. Kontakt os i dag for at høre mere.

Er du grøn, gul eller rød?

Fra april 2015 skal tandlægerne inddele alle patienter i henholdsvis en grøn, en gul og en rød kategori. Inddelingen af patienterne i grønne, gule og røde skal bruges, når tandlægen skal fastlægge, hvor ofte den enkelte patient skal have tjekket tænderne.

Læs mere her >>

Nyheder

Tandlægevagten

Ved behov for akut tandlægehjælp udenfor vores åbningstid henviser vi til Tandlægevagten på Oslo Plads 14

www.tandlægevagten.dk

Akuttelefon 1813

Adresse

Godthåbsvej 254
2720 Vanløse
Tlf: 38 34 19 50
info@tandlaegernevanlose.dk

Åbningstidertandlæge Brønshøj
tandlæge Husum
tandlæge Godthåbsvej

Vi er herKære alle patienter hos Tandlægerne Vanløse.

På grund af omstændighederne vedr. Corona / Covid19 må vi indtil videre ikke foretage almindelige tandbehandlinger.
Hvis du derimod har brug for akut hjælp til dine tænder, så står vi klar til at hjælpe dig her på klinikken.
Ring til os på tlf. 38341950. Telefonen er åben alle hverdage fra kl. 9 - 12.
Du må ikke møde op på klinikken uden at have lavet en telefonisk aftale.
Udenfor vores åbningstid kan du kontakte Tandlægevagten på Oslo Plads 14 på tlf. 35380251.

Med håbet om snarlig bedring af situationen.
De bedste hilsner Tandlægerne
Anette Christiansen, Jette Møller og Søren Houmøller


Cookie- og privatlivspolitik