Paradentose og paradentosebehandling

Paradentose er en tilstand med betændelse i tændernes støttevæv.

De hyppigste symptomer på sygdommen ses ved blødning fra tandkødet og dybe tandkødslommer. Hvis sygdommen får lov at fortsætte uden behandling, kan der komme skader på knoglen omkring tænderne, og tænderne kan blive løse, hvorefter det kan blive nødvendigt at trække dem ud.

Sygdommen skyldes bakterier og kan forværres, hvis man ryger, har en kronisk sygdom som f.eks. sukkersyge og dårlige knogler (knogleskørhed), hvis man er stresset eller har en depression og ikke mindst, hvis man har en dårlig mundhygiejne.

Behandling af paradentose

Behandlingen kan opdeles alt efter sværhedsgrad og indledes altid med omhyggelig vejledning om og instruktion i, hvordan du selv kan passe på dine tænder. En mild grad af sygdommen behandles med hyppige tandrensninger med ultralyd og skrabere samt evt. en fotosanbehandling (lysdesinficerende behandling).

Hvis sygdommen er forværret, kan det blive nødvendigt at supplere tandrensningerne med en mindre operation for at stoppe paradentosen. Dette foregår under lokalbedøvelse og er et lille indgreb. Hvis sygdommen er mere voldsom, kan det blive nødvendigt at supplere med medicinsk behandling.

Selv hvis sygdommen helbredes kan den senere i dit liv vende tilbage. Det er derfor vigtigt jævnligt at gå til kontrol, så du kan undgå, at sygdommen kommer igen.

Er du grøn, gul eller rød?

Fra april 2015 skal tandlægerne inddele alle patienter i henholdsvis en grøn, en gul og en rød kategori. Inddelingen af patienterne i grønne, gule og røde skal bruges, når tandlægen skal fastlægge, hvor ofte den enkelte patient skal have tjekket tænderne.

Læs mere her >>

Nyheder

Tandlægevagten

Ved behov for akut tandlægehjælp udenfor vores åbningstid henviser vi til Tandlægevagten på Oslo Plads 14

www.tandlægevagten.dk

Akuttelefon 1813

Adresse

Godthåbsvej 254
2720 Vanløse
Tlf: 38 34 19 50
info@tandlaegernevanlose.dk

Åbningstidertandlæge Brønshøj
tandlæge Husum
tandlæge Godthåbsvej

Vi er her


Bestil tid, før du møder op hos tandlægen
Du må kun gå ind på klinikken, hvis du har aftalt en tid i telefonen.

Kontakt din læge ved symptomer på COVID-19
Hvis du har feber, hoste, ondt i halsen, hovedpine, muskelømhed eller åndenød, må du IKKE gå ind på klinikken. Heller ikke selvom du har bestilt tid. Vi kan ikke modtage patienter med mistanke om COVID-19. Hvis du er syg eller har symptomer, skal du kontakte din læge.

Hygiejnen er i top – du kan også hjælpe til
Tandlægerne følger strenge hygiejniske retningslinjer fra Sundhedsstyrelsen. Du kan bidrage til den høje hygiejne ved at holde afstand i venteværelset og benytte håndsprit.

+
Cookie- og privatlivspolitik