Rodbehandling

Hvad er en rodbehandling?

En rodbehandling er en behandling, hvor tandlægen fjerner blod- og nerveforsyningen til tanden, efter at tanden er blevet godt bedøvet. Dette gøres oftest fordi der er opstået betændelse i tandens nerve. Betændelsen kan være opstået som følge af et stort hul i tanden, hvor bakterierne fra cariesangrebet har fået adgang til tandens nerve- og blodforsyning, eller hvis tanden tidligere er blevet forsynet med en dyb fyldning.

En anden årsag kan være, at tanden har været udsat for et traume, -efter et slag eller et fald-, som har medført, at tanden har mistet sin blodforsyning eller nerven er blevet blottet. Dette medfører ofte smerter fra tanden.

 

Kronisk rodbetændelse

Endelig skal en tand rodbehandles, hvis den har en kronisk rodbetændelse, selvom der ikke er smerter fra tanden. En kronisk rodbetændelse kan afsløres ved en røntgenundersøgelse. Det er meget vigtigt at få behandlet denne kroniske rodbetændelse, da det er af væsentlig betydning for din generelle sundhedstilstand.

Umiddelbart efter en rodbehandling er det normalt at opleve lette, forbigående smerter/symptomer. Efter afsluttet rodbehandling bør tanden restaureres med en krone for at sikre den et langt liv.

På billederne herunder ses forløbet af en typisk rodbehandling:

rodbehandling

Adresse

Godthåbsvej 254
2720 Vanløse
Tlf: 38 34 19 50
info@tandlaegernevanlose.dk

Åbningstidertandlæge Brønshøj
tandlæge Husum
tandlæge Godthåbsvej

Vi er her