Aphte-behandling

Aphter, i daglig tale kaldet blister, er en udbredt lidelse i munden, som de fleste danskere rammes af i løbet af deres liv. Lider du af aphter, og er de ikke gået væk af sig selv efter et par dage, bør du straks kontakte klinikken, så vi kan påbegynde behandlingen, og du igen kan blive blist-fri.

Hvad er symptomerne på aphter?

Aphter er forholdsvis lette at spotte med det blotte øje. De ses som gullige sår omringet af en rød ring, eller som små hvide “bobler” i huden. Blisterne varierer i størrelse, og kan være alt fra et par få millimeter til flere centimeter. Du kan ikke blot se, men også mærke blisterne. Symptomerne er svien og brænden i munden, og en meget ubehagelig følelse, når du spiser, børster tænder eller på anden måde generer tandkødet.  

Hvorfor opstår aphter?

Aphter skyldes som oftest en virus i slimhinderne i munden, men årsagen til et udbrud kan også skyldes stress eller et traume af dit tandkød, fx hvis du har været for hårdhændet med tandbørsten, eller har stukket dig med bestikket. Derudover er der også nogle fødevarer, der fremprovokerer blister, fx tomater, ananas, mørk chokolade, nødder og skoldhede drikke.

Sådan undgår du aphter

For at undgå eller mindske forekomsten af blister, anbefaler vi, at du bruger Zendium-tandpasta, og i mere voldsomme tilfælde Longovital-tabletter. I det akutte stadium, hjælper vi hos Tandlægerne Vanløse med en lysdesinficerende behandling, der kommer blisterne til livs. Vi har stor erfaring med denne behandling, der er smertefri og overstået på ganske kort tid.

Når blisterne først er kommet

Er du ramt af blister, findes der forskellige håndkøbsremedier, der kan have en lindrende effekt på de sviende sår. Du kan for eksempel prøve dig frem med desinficerende mundskyllevæsker, som fx klorhexidin eller lægge Zendium tandpasta på det irriterede område.

Er du i tvivl, om du lider af blister, så kontakt Tandlægerne Vanløse i dag for en indledende undersøgelse.

 

Er du grøn, gul eller rød?

Fra april 2015 skal tandlægerne inddele alle patienter i henholdsvis en grøn, en gul og en rød kategori. Inddelingen af patienterne i grønne, gule og røde skal bruges, når tandlægen skal fastlægge, hvor ofte den enkelte patient skal have tjekket tænderne.

Læs mere her >>

Nyheder

Tandlægevagten

Ved behov for akut tandlægehjælp udenfor vores åbningstid henviser vi til Tandlægevagten på Oslo Plads 14

www.tandlægevagten.dk

Akuttelefon 1813

Adresse

Godthåbsvej 254
2720 Vanløse
Tlf: 38 34 19 50
info@tandlaegernevanlose.dk

Åbningstidertandlæge Brønshøj
tandlæge Husum
tandlæge Godthåbsvej

Vi er herKære alle patienter hos Tandlægerne Vanløse.

På grund af omstændighederne vedr. Corona / Covid19 må vi indtil videre ikke foretage almindelige tandbehandlinger.
Hvis du derimod har brug for akut hjælp til dine tænder, så står vi klar til at hjælpe dig her på klinikken.
Ring til os på tlf. 38341950. Telefonen er åben alle hverdage fra kl. 9 - 12.
Du må ikke møde op på klinikken uden at have lavet en telefonisk aftale.
Udenfor vores åbningstid kan du kontakte Tandlægevagten på Oslo Plads 14 på tlf. 35380251.

Med håbet om snarlig bedring af situationen.
De bedste hilsner Tandlægerne
Anette Christiansen, Jette Møller og Søren Houmøller


Cookie- og privatlivspolitik